Tota l'atenció està en el d*na restaurant i en el seus escenaris
El públic ha donat una magnífica resposta als primers tallers de cuina i xarrades del d*na restaurant, que ha començat aquest dissabte a Dénia. Dos escenaris, situats
en el solar de l'antic ambulatori de Marqués de Camp i en la plaça del Consell, comparteixen protagonisme.
Però també el D*na es viu intensament en els restaurants i bars participants, que han preparat menús especials.
El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha inaugurat, juntament amb l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, D*na Restaurant, el festival gastronòmic de Dénia.
Durant la inauguració, Colomer ha ressaltat la importància de l'esdeveniment per a donar a conéixer "un model gastronòmic i turístic basat en l'autenticitat, la sostenibilitat i fer d'aquests valors un element de proposta nova de tota l'oferta turística de la Comunitat Valenciana".
A més, Francesc Colomer ha incidit en què "cada vegada hi ha més gent que ve motivada per la nostra gastronomia", per això ha apuntat que "reforçar la gastronomia, l'autenticitat i la tradició lligada a la innovació són els grans factors en els quals hem de continuar treballant per a ser més competitius".
esdeveniment D*na Restaurant, organitzat per l'ajuntament de Dénia i Turisme Comunitat Valenciana i amb el tres estreles Michelin Quique Dacosta com a comissari gastronòmic, reunirà cuiners de prestigi, productors, artesans i altres professionals de la gastronomia amb l'objectiu de revitalitzar la cadena de valor agroalimentària i turística, a més de construir un espai de retrobament del públic amb l'experiència gastronòmica.
Així, fins al 6 de desembre els establiments d'hostaleria de Dénia i la Marina Alta que s'han sumat a aquesta iniciativa, ofereixen en les seues locals experiències gastronòmiques exclusives com a menús elaborats per a l'ocasió, cates degustacions, maridatges, o 'showcookings', entre altres experiències.
A més, D*na Restaurant compta amb dos escenaris a l'aire lliure en punts estratègics de la ciutat en els quals es busca irradiar l'esperit de D*na i visibilitzar la gastronomia.
En els escenaris es duen a terme demostracions culinàries i 'showcookings' de xefs convidats, xarrades, tallers, i altres activitats lúdiques.
També tenen el seu espai xefs nacionals i internacionals vinguts de ciutats de la Xarxa de Ciutats Creatives de la Gastronomia de la Unesco a la qual Dénia pertany des de 2015 (Burgos, Parma, Bergen, Ostersund, Cochabamba).
Cal ressaltar que Turisme Comunitat Valenciana impulsa i recolza iniciatives com a D*na Restaurant a través de la Xarxa GastroTurística de la Comunitat i la marca L'Exquisit Mediterrani amb la finalitat de consolidar esdeveniments de rellevància gastronòmica en la Comunitat Valenciana