Toni Ortolà porta el surrealisme al·legòric plasmat en bolígraf a l’Atzúvia

  • Toni Ortolà lleva el surrealismo alegórico plasmado en bolígrafo a l’Atzúvia
  • Toni Ortolà lleva el surrealismo alegórico plasmado en bolígrafo a l’Atzúvia
  17/09/2021

El dibuixant ondarenc,Toni Ortolà, ha elegit Adsubian Gallery per a exposar una nova sèrie de les creacions artístiques a bolígraf, que des de fa uns anys ve protagonitzant al llarg i ample de la Marina Alta.

        Segons explica, en aquesta ocasió ha volgut mostrar la incursió que ha experimentat  cap al vessant surrealista amb una quinzena de  treballs que ratlla a ratlla han quedat plasmats a la làmina en els últims dos mesos i mig .

 “Cada obra té una història, pel fet de que entenc que cadascun dels dibuixos representa els actes que ens donen la vida” detalla amb la vista posada en l’estampa al·legòrica que porta per títol La realitat, la qual reprodueix a unes formigues gegants estirant un carro, dirigides per un llagostí, que porta un maniquí articulat damunt de la bola del mon com a metàfora de tots aquells que viuen damunt de la gepa dels demés, i que cada vegada són mes nombrosos.

“La opció del surrealisme és la que  dona més joc a l’hora de comunicar alguna cosa reivindicativa, sobre tot si té un rerefons social”, ha matisat. I es que

segons rememora, el que al remat ha esdevingut com una passió per a qui va tindre un marc idoni per a desenvolupar les seues habilitats gràfiques en l’impremta familiar, va emergir arran de la crisi de 2008, quan s’asseia davant de la televisió per les nits i les informacions de caire pessimista o la telebasura el motivar a agafar un bloc per a tractar de plasmar amb imatges una versió crítica de la vida quotidiana.  

Pel que fa a la utilització del bolígraf com a ferramenta de treball, aquest artista autodidacta confessa que “resulta el material més senzill ja que quan et canses de dibuixar li poses la caputxa i pares i no tens que netejar pinzells o altres feines que requereixen un temps del que, normalment, no disposem per les obligacions tant laborals com familiars”. Amb eixa premissa normalment sòl fer servir bolígrafs tan bàsics com els Bic pel fet que, segons considera “per a fer una cosa ben feta no necessites ni el millor bolígraf, tan sols una mica d’inspiració per a, a partir de les ratlles que aparentment no tenen sentit, percebre que va eixint alguna cosa i després ja tractes de perfeccionar-la”.

        La mostra, que va registrar una nodrida concurrència a la inauguració, restarà oberta fins el 9 d’octubre.

<<< Tornar a la portada