Un taller sobre l’arròs amb guixes obri el camí a la jornada Què fem del caldo a la Marina Alta?
La tercera trobada gastronòmica de l’arròs caldós Què fem del caldo a la Marina Alta? es dedica enguany a un plat de l’època de postguerra que fou exemple de la supervivència en la cuina: l’arròs amb guixes. Este plat es servirà en el dinar que es farà el dissabte al riurau de Jesús Pobre, a les 14 hores.
L’equip de Al teu gust preparà arròs amb guixes per a 180 comensals. Completen el menú una amanida amb productes de la terra, olives, embotit de la Marina, coques d’oli elaborades amb el blat tradicional que torna a cultivar-se a Jesús Pobre, dolços i pastissets. Tot regat amb vi i mistela de Xaló.
Però abans, dilluns, es va fer al CdT un taller sobre este plat que va estar impartit per dos dones de Jesús Pobre, Rosa Puig i Rosa Mari Fornés, que van cuinar l’arrós amb guixes a la manera tradicional, i a més el cuiner Miquel Ruiz va fer la seua pròpia interpretació.