Una escultura de Viktor Ferrando realça la transcendència del tren com a porta d'accés i de comunicació amb Dénia
Com una porta històric-cultural oberta a tots els visitants ha presentat Víctor Ferrando l'escultura que lluirà a les portes de l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a Dénia. Latidos de la Metrópolis, que és com es denomina, és memòria viva del que un dia va ser i va marcar l'esdevenir de la ciutat, un tren que des de principis del segle XX es va convertir en eix del comerç i de les comunicacions i va anar també un dels seus principals mitjans d'accés. Amb raïls, travesseres i caragols, entre altres materials reciclats procedents de la línia Alacant-Dénia, Ferrando ha creat una escultura que és un homenatge al ferrocarril i al que ha significat per a la Marina Alta. Donada a l'Ajuntament de la ciutat a través del Rotary Club, pretén no sols formar part de l'entramat urbans sinó acostar la història del tren als seus veïns i als qui la visiten.
En la construcció d'aquesta escultura, de 4,80 m d'alt i 3 metres d'ample i llarg, Víktor Ferrando ha emprat rails utilitzats entre 1913 i 1950, 6 travesses del tram del trenet entre Dénia i Gata, uns 400 quilos de caragols de les travesses i 16 ballestes extretes de bogies de tren.
Tant l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, com la presidenta de Rotary Club Dénia, Adela Chelet, han aplaudit la idea d'aprofitar el material procedent del ferrocarril per a fer art. La donació, ha precisat la presidenta de l'entitat, respon als valors del Rotary i a la seua voluntat d'estar prop de la comunitat en la qual actua. Ha agraït així mateix les gestions realitzades amb FGV per la regidora de Territori, Maria Josep Ripoll, perquè l'escultura estiga en un lloc d'acord amb el seu significat i accessible per als qui vulguen acostar-se fins ella.
Víctor Ferrando va aventurar alguna sorpresa que no va voler revelar per al dia de l'inauguració, que encara no té data.