La Regidoria d’Urbanisme de Pego es fixa com a objectiu passar la resolució dels expedients d’obres del 60% al 100% durant 2024

La Regidoria d’Urbanisme de Pego es fixa com a objectiu passar la resolució dels expedients d’obres del 60% al 100%  durant 2024
  04/12/2023

“Anem a tractar de fer-li mes amable la vida a les persones que viuen al municipi a qui emprendre un obra els costa diners i temps”.

Amb eixa afirmació, la regidora d’Urbanisme de Pego, Laura Castellà, ha fet públic en roda de premsa l’objectiu que s’ha fixat per a passar la resolució dels expedients d’obres del 60% actual al 100% durant 2024, amb la presa de possessió de la nova arquitecta municipal. En això ha atribuït en retard en les expedients “al criteri que fins ara aplicaven i la manera de gestionar aquestes obres que fa que la gent estiga esperant més temps del que correspon al carrer”.

Segons ha apuntat, “revisant totes les obres de 2023 hem detectat alguns canvis en les construccions que s’estan desenvolupant, que són un poc més grans i algunes no han demanat ni permís”. Aquesta circumstància ha motivat que de cara al proper exercici des del departament d’Urbanisme s’haja apostat per introduir uns nous criteris com establir una infracció del 5% de pressupost total de l’obra per als projectes que no hagen demanat el pertinent permís, a més de fer-li demanar el permís amb el pagament de la taxa amb independència que la legalització de la mateixa siga o no possible en funció de la situació de la vivenda. En quest últim extrem va a aplicar-se el cobrament del 50% de la infracció  al promotor i l’altre al constructor, com a fórmula de pressionar als infractors.

 Les accions en qüestió, que ha advertit que no tindrà caràcter retroactiu, les ha emmarcades en el propòsit de “premiar a les persones que compleixen amb els procediments administratius i en la legalitat i posar-li-ho un poquet més difícil als que no ho fan”.

Així mateix ha aprofitat la compareixença en el saló de plenaris per a detallar el balanç des situació de l’oficina municipal d’Urbanisme en el pressent exercici amb un volum de 480 obres per a tramitar que calcula que arribarà a 500 a finals d’any. D’aquestes, segons ha calculat, les infraccions urbanístiques estan entre les 90 i les 100.

Pel que fa a la natura de les obres en sí  ha indicat que les que més proliferen són les instal·lacions de plaques solars, considerades com a obres majors, que compten amb una bonificació del 95% en l’impost de llicència i en l’IBI per considerar els actuals responsables municipal que suposen una millora en l’eficiència energètica i en el medi ambient.

Finalment ha deixat caure la necessitat de realitzar algunes modificacions puntuals en el vigent PGOU en la present legislatura a fi d’acoblar les necessitats actuals en la matèria a la legalitat dels que ha posat l’exemple l’exigència de la utilització de la fusta en les obres del casc històric per part de l’actual planejament, quan la demanda social es fer-ho amb altres materials a causa del manteniment que comporta.

 

<<< Volver a la portada