Deu propostes d’inversió per a votar als pressupostos participatius d’Ondara fins el 14 de desembre

  • Deu propostes d’inversió per a votar als pressupostos participatius d’Ondara fins el 14 de desembre
  • Deu propostes d’inversió per a votar als pressupostos participatius d’Ondara fins el 14 de desembre
  27/11/2023

El regidor de Participació Ciutadana d’Ondara, Miguel Gomis, ha fet una crida a la ciutadania a votar fins el 14 de desembre a les 15 hores les 10 propostes validades com a projectes d’inversió per a ser executats a càrrec als pressupostos participatius 2023.

Les propostes en qüestió, segons ha concretat amb les corresponents quanties són la iInstal·lació il·luminació decorativa edificis públics calculat en 4.000 euros, el canvi orientació actuals i noves pistes de pàdel per 50.000, la coberta grades camp de futbol municipal per 27.000, la millora acústica espai d’oci Espai Jove per 12.500, el condicionament camí Pamis i centre comercial per 47.500, el cobert d’accés a l’Escoleta infantil per 28.500, la millora zona passeig d’arbres de la ronda Generalitat per 50.000, la millora del parc de gossos a Tossals i nou parc de gossos per 27.000, la instal·lació de piló retràctil al carrer Carlos Arniches cap al carrer Serra per 13.500 i els semàfors pedagògics en la zona peatonal de IES Xebic per 9.500.

Cadascuna d’elles es pot conèixer més detalladament cada proposta al web https://participa.ondara.org/ a l’apartat “Consulta propostes”, abans de procedir a la votació telemàtica a l’apartat corresponent, prèvia identificació amb les dades personals, o de manera presencial a les oficines de pressupostos participatius habilitades a la Casa de Cultura i Espai Jove de dilluns a divendres de 17 a 19 hores amb identificació del DNI. Així mateix ha informat que també s’habilitarà un espai per poder votar presencialment al mercat ambulant els dimecres 29 de novembre i 13 de desembre.

        Gomis ha aprofitat per a fer públic el descart de propostes com la millora acústica del menjador del Sanchis Guarner i millores als patis dels centres educatius -denegades perquè es tracten d’actuacions al col·legis, que no són propietat de l’Ajuntament d’Ondara-; el Parc infantil al parc dels Tossals –denegada, perquè trobar-se contemplada l’actuació dins de les ajudes de la Diputació d’Alacant de la convocatòria del Plan Planifica-. Així mateix ha incidit en que de la la proposta presentada per a la coberta de les grades del camp de futbol i instal·lació d’aigua calenta als vestidors del mateix, només s’accepta la primera, perquè la segona ja s’ha previst l’execució per part de l’Ajuntament.

        Per que fa a la votació podran portar-la a cap totes persones nascudes a partir de 2007 empadronades a Ondara, elegint un o diferents propostes d’inversió, sempre que la suma de la quantia de les diferents propostes no supere els 50.000 euros. En el cas que una persona supere amb la seua votació la quantia, només es computarà el vot a la proposta triada de major quantia. A més, tot i que només es pot votar una única vegada, en el cas que una mateixa persona realitze diferents votacions, només es computaran els vots de l’última votació realitzada. Les persones que voten telemàticament, caldrà s’identifiquen correctament a l’apartat de Dades personals per tal que l’Ajuntament puga comprovar d’ofici les dades facilitades, efectuant-se el recompte definitiu de les votacions tant telemàtiques com presencials davant del Secretari de l’Ajuntament d’Ondara i del Consell de Participació Ciutadana en una sessió pública abans de que el plenari aprove definitivament les inversions votades.

        A banda de animar a la ciutadania a participar de les votacions i agrair la implicació de la gent a la vista de la quantitat de propostes rebudes per a aquesta convocatòria de Pressupostos Participatius, el responsable de l’àrea de Participació Ciutadana, destaca que aquest any s’ha simplificat el mètode de votació, per tal que es puga recollir una major participació també en aquesta 3a fase de la consulta ciutadana d’inversions. Fase que preveu ser continuada por una ulterior que comporta l’execució de les propostes, ja en 2024.

 

 

<<< Volver a la portada