El PP de Pego accepta l’oferta de l’executiu socialista per a formar part de la Junta de Govern
L’oferta de l’executiu socialista pegolí als partits de l’oposició per a integrar-se en la Junta de Govern ha estat acceptada pel Partit Popular.
Així s’ha fet públic arran del plenari extraordinari celebrat aquesta setmana que ha abordat les retribucions dels regidors amb dedicació i les indemnitzacions per assistències a òrgans col·legiats.
“Anem a treballar intentant sen útils proposant tot allò que siga bo per al poble de Pego, participarem en comissions informatives, de seguiment, per a poder fiscalitzar com és el paper de l’oposició” ha manifestat el portaveu del PP, Ferran González, per a justificar el haver accedit a conformar la junta de govern en ares a la proporcionalitat que les urnes li han donat a cada partit. Així mateix, ha reclamat fer-ho “en garanties” amb l’accés al Gestiona.
La proposta ha estat acollida per part de l’alcalde amb la predisposició de, segons ha dit, “donar-vos tot el que ens marque la legislació que ens deixe la Llei de Protecció de Dades, perquè la intenció que te l’equip de govern és que la gestió siga transparent i que es puguen parlar totes les coses tant en la Junta de Govern com a les comissions a fi de la que la gent que ve ací puga treballar pel poble”. Moll ha incidit en que la proposta formulada des de l’equip de govern per a fer partícip de la gestió municipal als grups de l’oposició suposava una “oportunitat històrica” des de història de la democràcia al municipi.
Pel contrari, des de Compromís han evitat pronunciar-se sobre l’acceptació de l’oferiment en ares a la disconformitat de comptar tan sols amb un representant, davant dels dos del PP i els tres socialistes que sumen a més l’alcalde com a membre nat.
PICABARALLA DIALÈCTICA PEL QUE FA A LES RETRIBUCIONS
Pel que fa a les retribucions dels regidors amb dedicació, la proposta formulada des del PSPV ha quedat aprovada per majoria simple al comptar amb el vots favorables dels seus huit representants, l’abstenció dels cinc del PP i el vot en contra dels quatre de Compromís. Retribucions que en el cas de l’alcalde queden fixades en 49.000 euros bruts anuals per una dedicació exclusiva al 100%. Quant als regidors que pel mateix concepte s’assignen 39.000 queda la regidora Laura Castellà com a delegada de les àrees d’Urbanisme, Transició Ecològica, Patrimoni i Memòria Històrica, Contractació i Projectes Europeus; la regidora Anna Llopis com a cap de àrees com Festes, Recursos Humans, Benestar Social i Integració, Solidaritat i Cooperació i Residència; i pel regidor Ricardo Sendra com a responsable d’Hisenda, Turisme, Serveis i Qualitat Urbana, Informàtica, Smart City i Agenda 2030. Completa la relació amb una dedicació al 50% retribuïda amb 19.500 euros, Paula Orihuel com a delegada d’Igualtat i Diversitat, Infància i Joventut Participació Ciutadana i Associacions.
Les indemnitzacions per assistències per a la resta de regidor han quedat establertes en 250 euros per Junta de Govern i plenari, 175 per a les comissions informatives i 100 per mesa de negociació i junta de portaveus.
La fixació de les retribucions, que l’alcalde ha emmarcat en la línia de les de l’inici de la passada legislatura en 2019 amb l’adequació a factors com l’Índex de Preus al Consum, la inflació o l’ augment del salari mínim interprofessional, ha estat criticada des de Compromís per a comparar-los en les de 2015 i qualificar de “totalment innecessàries” la multiplicació de comissions informatives. “No més té l’explicació que com no tenen majoria els interessa contentar a l’oposició, però amb nosaltres no han negociat i en altres si que ho han fet” ha remarcat el portaveu nacionalista Víctor Climent.
La velada al·lusió ha motivat la intervenció del portaveu del PP per a reivindicar-se com a “líders de l’oposició, que sembla que a altres no els senta bé”. Els populars han considerat que la forqueta de les retribucions es trobava de la mitjana cap amunt, encara que no suposava el màxim i que existia consignació pressupostària per a portar-ho endavant. Per a González “el que faça la feina que la cobre i d’una manera digna, perquè a tots ens costa diners i temps estar el política”.
Per la seua banda, Enrique Moll ha subratllat que la proposta de retribucions formulada es trobava més prop dels municipis entre 5.000 i 10.000 habitants que dels de més d’aquesta última quantitat com era el cas de Pego. L’afirmació l’ha portat a afirmar que des de Compromís s’havia intentat negociar amb el Partit Popular per a deixar a l’equip de govern socialista sense retribucions per dedicació. Segons ha mantingut “simplement pel tema del camp de golf, el que em sembla ridícul, perquè dir que deixem el projecte quatre anys al caixó si voleu parlar amb nosaltres, no és la millor manera de començar una negociació”.