Canfali Marina Alta

El programa de falles de Dénia incorpora una cavalcada del foc i suprimeix la entrada de les bandes de música

El programa de falles de Dénia incorpora una cavalcada del foc i suprimeix la entrada de les bandes de música
  14/02/2020

 

El proper dissabte es dóna el tret d’eixida amb la exposició del ninot i el sopar de gala

 

Febrer és el mes on es comença a respirar l’ambient festiu, doncs les falles estan a l’abast de les puntes dels dits. De fet esta mateixa setmana el president de la Junta Local Fallera de Dénia, Juan Salvador Pérez, junta amb les Falleres Majors de Dénia, Safir Malonda i Martina Gimeno han presentat oficialment un programa que incorpora com a novetat una cavalcada del foc -l’equivalent a un correfoc- que serà el dissabte 14 de març a les 00.30 hores des de la Geladeria Verdú, pel carrer Marqués de Campo fins a la plaça del Consell. Una altra novetat és que s’ha suprimit l’entrada de les bandes musicals, que es feia el dia abans de Sant Josep “la decisió respon a que el programa eixe dia estava molt saturat i per això hem considerat alleugerar la càrrega d’actes”, va assenyalar Salvador.

        Així, el proper dissabte s’inicia ja el programa fort amb la inauguració de l’exposició del Ninot al Centre d’Art l’Estació a les 19 h. En acabar tindrà lloc el sopar de gala on es farà el lliurament del distintiu dels fallers exemplars Rosa Maria Ahuir i Miguel Ivars, a més de les recompenses de la Junta Local y la Junta Central Fallera. El diumenge continuarà la gala fallera infantil a les 18.30 h. al Reial Club Nàutic de Dénia, que incorpora el teatre La perruca de Luca i un berenar.

        El 29 de febrer es durà a terme un altre del plats forts, la crida i el pregó a les 19.30 h. a la plaça del Consella càrrec de les Falleres Majors de Dénia i Jaume Pérez, respectivament. En acabar serà el torn de fer el Sopar de Germanor.

        Ja al mes de març, concretament a partir del 9 de març començarà la plantà i a partir del 16 de març vindrà la festa forta, que s’inicia, entre altres actes, amb el recorregut del jurat qualificador del Premi Luís Francisco Carrió a la millor crítica local que patrocina CANFALI MARINA ALTA a les 21 h.

        El 17 a les 13 h. serà el lliurament de premis de les falles infantils. A les 14 h. hi haurà mascletà a les diferents demarcacions falleres i per la vesprada a les 20.30 h. es farà l’entrega de premis de les falles grans.

        Dimecres 18 de març a les 21.30 h. es durà a terme la mascletà nocturna a la plaça Jaume I.

        El 19 de març a les 11.30 h. arrancarà l’ofrena a la Mare de Déu. La recepció als nous presidents està prevista a les 18.30 h. i la cremà de les falles començarà a les 20 h. amb el monument de la Junta Local Fallera. La falla guanyadora del primer premi es cremarà a les 01.30 h.

Buscar noticias
Agenda