La Regidoria de Festes presenta la programació per a viure el nadal pegolí amb un concurs de decoracions i façanes com a novetat

La Regidoria de Festes presenta la programació per a viure el nadal pegolí amb un concurs de decoracions i façanes com a novetat
  30/11/2023

Un concurs de decoració de façanes i balcons per a recuperar la tradició del cabasset típic de la cavalcada de reis a Pego es la principal novetat de la programació configurada des de la Regidoria de Festes per a ambientar els nadals al municipi.

RECUPERAR LA TRADICIÓ DEL CABASSET TÍPIC

Segons ha especificat la responsable de l’àrea, Anna Llopis, “volem potenciar una tradició pegolina com és la d'engalanar els balcons i façanes de les nostres llars per a rebre als tres d'Orient”. Amb eixa premissa ha apostat per la fórmula d’un concurs que guardone la creativitat mitjançant l’originalitat, l’estil i el volum en unes bases a publicar on quedarà establert un primer premi de 200 euros a gastar en els comerços de Pego pel guanyador patrocinat per l’Ajuntament, un segon de 100 amb la mateixa destinació patrocinat per l’associació de comerciants, i un tercer d’un lot de productes aportat pels comerços integrats en el col·lectiu.

 

UN ARBRE DE 13 METRES

 

            Altra novetat prevista per a les properes festes ha arribat de la mà del canvi operat en l’enllumenament de nadal que ha disposa d’un arbre de 13 metres d’alt davant de l’Ajuntament que ha coronat l’instal·lat per una empresa externa en la plaça homònima, el carrer Jaume I i el passeig Cervantes per a complementar el disposat al llarg del casc històric i a les entrades del casc urbà pel personal municipal.

            A banda, altra de les innovacions introduïdes en l’agenda nadalenca pegolina per part de la Regidoria ha estat en el canvi del recorregut de la Cavalcada de Reix amb la intenció de que acabe amb una festa espectacular en la mateixa plaça de l’Ajuntament per a ambientar el lliurament del premi de balcons i façanes organitzat per a aprofundir en la potenciació de les tradicions del municipi i el dels comerciants.

ENCESA DE L’ENLLUMENAT I NIT BLANCA

            “Del que es tracta es de viure eixes dates tan entranyables i a banda potenciar el comerç local” ha afirmat Llopis per a incidir en la recíproca col·laboració entre l’Ajuntament i el col·lectiu de comerciants amb iniciatives com la “Nit blanca” prevista per a les 18.30 hores de demà divendres amb l’encesa oficial de l’enllumenat com a pujada de r el teló al lliurament dels premis d’aparadors organitzat per la Regidoria de Promoció Económica i Creama, i la presentació de la Taula de Nadal a la Casa de Cultura.

            Així mateix ha optat per innovar la celebració per a acomiadar l’any amb l’ampliació al públic infantil de la festa del 31 de desembre de forma que la carpa instal·lada a l’efecte en el Pla de la Font puga ser aprofitada pels més menuts a les 11.30 amb l’espectacle musical “La fàbrica de joguets” a càrrec del grup Gelatina i pel públic adult a partir de les 23.30 hores amb una discomòbil.

            No obstant això, l’agenda en si te previst començar el dimarts 19 amb la festa sorpresa que prepara Acció Urgent amb la música com a eix. “No vull donar molts detalls perquè volem que siga una sorpresa per als veïns i veïnes, als quals convidem que participen acudint a la plaça de l'Ajuntament a les 19 hores amb una vela”, ha advertit. Aquest acte encararà recta final cap al nadal amb els dies 23 i 24 amb el lliurament de cartes al Pare Noel respectivament de 16 a 20 hores i de 11 a 14 amb les dos jornades amenitzades amb jocs i castells unflables a la plaça del Mercat. Aquesta última jornada de vespra de Nadal s’ha disposat també un concert itinerant pels carrers de la vila a càrrec de l’Orfeó de Pego i la colla de dolçainers i tabaleters La Clandestina, a partir de les 11.30 hores.

            Ja començat 2024, la primera cita en l’agenda dels més menut és la visita dels patges reals el 3 de gener a la plaça de l’Ajuntament per a recollir les cartes de 16 a 20 hores, que aprofitarà de preàmbul a la cavalcada de Ses Majestats prevista per a les 18.30 hores del 5 de gener amb eixida des del Convent. En aquest acte, la regidora ha agraït expressament la col·laboració de departament de serveis municipals a la que ha unit la dispensada per l'Associació de Comerciants de Pego, les falles, la Junta Central de Moros i Cristians, la Junta Central de Setmana Santa, els quintos de 2024 i  l'associació de Carreters. Tots ells, segons ha remarcat “sempre estan disposats a tirar una mà per a tot el que siga necessari fer en estes festes tan volgudes per tots i totes i especialment pels xiquets i xiquetes”.

<<< Volver a la portada