Una fira feminista posarà la novetat a la commemoració del Dia de la Dona a Ondara

  • Una fira feminista posarà la novetat a la commemoració del Dia de la Dona a Ondara
  • Una fira feminista posarà la novetat a la commemoració del Dia de la Dona a Ondara
  19/02/2024

La commemoració del 8M a Ondara ha estat articulada per la Regidoria d’Igualtat al voltant d’una fira feminista que, a banda del dia de efemèrides abasta també el divendres 7 i el diumenge 9 de març amb diferents activitats com conta-contes amb perspectiva de gènere; tallers, stands i parades de col·lectius i associacions de dones..

            La programació ha estat presentada oficialment per l’alcalde, José Ramiro, acompanyat per Nerea Mallol com a regidora d’Igualtat i Cultura, Lluís Fornés com a responsable de la Regidoria d’Esports que s’ha sumat a les activitats amb una part esportiva orientada a les dones que ho practiquen, i la promotora d’Igualtat de la Mancomunitat de Serveis Socials, Marisela Romero. Aquesta última, veneçolana de naixement, té previst protagonitzar el monòleg “Made in patriarcado” per a posar de relleu que en l’actual societat encara no importa ni on naix ni on es crie la dona per estar sotmesa a aquest fenòmen.

            La responsable d’Igualtat ha incidit en la necessitat de “donar suport al feminisme i crear una xarxa intergeneracional local i comarcal respecte d'això” per a justificar una agenda configurada cap a aconseguir la participació, segons ha remarcat “perquè és necessari que també els xiquets i xiquetes cresquen amb aquests valors, i perquè necessitem de l'ajuda dels homes perquè les coses canvien”.

 

PREMI “EN VEU DE DONA”

 

            En concret ha detallat que la programació començarà el divendres 8 de març amb el concert de Meritxell Gené, a les 20.30 hores a la Casa de Cultura, emmarcat en el programa del Festival Barnasants 2024. Aquest preàmbul musical donarà pas el dissabte 9 successivament a la batucada Ondaratack; el concert del cor de dones de la UMO que oferirà un repertori amb les dones com a protagonistes, en forma de crida feminista; lectura de manifest institucional. Això amb la pausa per a dinar desembocarà en el passeig amb perspectiva de gènere, en què es tindran en compte les respostes i dades obtingudes al qüestionari online posat en marxa per Igualtat sobre la percepció de la seguretat de les dones a Ondara (https://forms.gle/x8k12HzU2X1yyTnFA ). Completarà la jornada el podcast «DeParkineo» i el concert de la cantant valenciana JazzWoman, que fusiona diferents tipus de música.

Per al diumenge 10 de març, els actes inclouran el taller de collage «Tres voltes rebel»; un taller de defensa personal; i la xerrada d’Irene Ballester; i per la vesprada, com a cloenda de la fira tindrà lloc el lliurament dels primers premis «Amb Veu de Dona» per reconèixer a una dona o col·lectius de dones del poble, per la seua trajectòria i implicació en aspectes culturals o tradicionals. L’agenda culminarà amb el Concert Quatre Sons «Música en clau de dona» amb la participació de la clarinetista local Lourdes Gavilà.

 

 

 

Pel que fa al vessant esportiu el regidor de l’àrea ha detallat que compta amb la I Trobada Esportiva de Fémines, que te previst iniciar-se amb el dinar de germanor al Prado organitzat pels Festers de la Soledat 2024 i un partit de bàsquet femení a la vesprada el dissabte 9, per a cedir el relleu el diumenge 10 de marça la II Volta a la Marina Fémines a partir de les 10 hores amb eixida i meta a l’Avinguda Doctor Fleming, al partit de futbol de l’equip femení de la Unió Esportiva Ondarense al poliesportiu Vicente Zaragoza a les 12 hores i la partida de raspall entre dones al trinquet municipal a les 17

 

 

<<< Volver a la portada