Benissa crea un comitè d'anàlisi econòmica i de seguiment de la crisi

Benissa crea un comité de análisis económico y de seguimiento de la crisis
  22/03/2020

Benissa ha creat un Comitè d'Anàlisi Econòmica i Seguiment de la crisi del COVID-19 integrat per diferents especialistes municipals. Les primeres mesures han estat la creació de dues línies de suport per a empreses i per a les famílies. En el primer cas, bars, restaurants i terrasses no pagaran la taxa d'ocupació durant un any. També es planteja la creació d'una ajuda directa per al pagament de la taxa d'escombraries per a comerços i empreses directament afectats per la crisi. Els impostos i pagaments d'àmbit municipal s'ajornen i no es pagarà en la zona blava mentre dure l'estat d'alarma. L'alcalde, Arturo Poquet, comenta que “volem que els autònoms i pymes arranquen amb majors facilitats quan acabe la quarantena”.

D'altra banda, el departament de Serveis Socials subvencionarà les famílies en situació de vulnerabilitat o en risc d'exclusió social “perquè hem d'estar al costat d’aquells que més ho necessiten”, apunta Poquet. L'ajornament d'impostos i pagaments municipals també afectarà particulars. Altres mesures per a les famílies són allargar els bonus sense cost als usuaris de la piscina o abonar la part proporcional de les persones que decideixen no continuar inscrites. Aquest sistema s'aplicarà també a les escoles esportives, a l'escola de música i a l'escola de formació de persones adultes.

L'alcalde reclama al govern central “que es flexibilitze la regla de la despesa per a poder dedicar els diners que tenim en el banc i destinar-lo a inversió ciutadana”.

<<< Tornar a la portada