Els moros i els cristians de Benissa desfilen este dissabte en la gran entrada per l’itinerari de costum

  • Los moros y los cristianos de Benissa desfilan este sábado en la gran entrada por el itinerario de costumbre
  • Los moros y los cristianos de Benissa desfilan este sábado en la gran entrada por el itinerario de costumbre
  28/06/2019

Les festes de moros i cristians tenen esta vesprada un dels plats més forts i esperats pel públic, l’entrada de les filaes amb els seus millors vestits. La cita és a les 20 hores i la desfilada es farà per l’itinerari de costum, és a dir, des del carrer València fins al final del carrer Nou, passant per la Plaça del Rei Jaume I, el punt àlgid. Serà el moment de descobrir les sorpreses que han preparat les dos capitanies, Templaris, pel bàndol cristià, i Califes, pel bàndol moro. En el seu nom actuaran Vicente Gázquez Martínez i Horacio Amorós Buigues, capità i ambaixador de la creu; i Ximo Cabrera Santacreu i Andrés Castells Ivars, els seus adversaris de la mitja lluna. Per ahir per la nit estava prevista la presentació de banderins, banderers, ambaixadors i capitans al recinte del Castell i, a més, el pregó de festes a càrrec de Lucas Vicente Ausina.

            La programació continua demà i dilluns amb l’ofrena de flors a Sant Pere, l’entrada infantil, el setge i l’ambaixada mora –diumenge- i la reconquesta del castell per les tropes cristianes –dilluns-. Com és tradicional, la festa acabarà amb la desfilada de disfresses, on les filaes competeixen en humor i originalitat. El públic és l’encarregat d’escollir les millors propostes, que tenen premi.

            Però les festes de moros i cristians han tingut un preàmbul ben divertit. Dissabte passat, tots els festers i les festeres van participar en un sopar de germanor en la Plaça Rei Jaume I i, després, hi va haver una revetlla musical amb l’orquestra Syberia. A més, dijous va tindre lloc el concert de música festera a la Placeta de l’Església Vella a càrrec de la Societat Lírica i Musical de Benissa i la Colla de Xirimiters Pere Bigot.

<<< Tornar a la portada