Menestra de verdura
Ca Nano. Pepeta i Poto
INGREDIENTS
- 300 gr. pèsols pelats
- 12 carxofes de conserva
- 150 gr. de bajoques verdes
- 150 gr. de carlota
- 2 dents d'all
- 300 gr. de faves
- 100 gr. de pernil bo picat
- Sal
- 6 cullerades d'oli d'oliva
Ingredients per al puré de verdures
- 200 gr. de carbassó
- 100 gr de ceba trendra fresca
- 150 gr. de pèsols
- 150 gr. d'espinacs nets
- 150 gr. de bajoques verdes
PREPARACIÓ
Per al puré de verdures bullir la verdura amb abunda't aigua amb sal i una mica de bicarbonat. Coure primer la ceba tendra, partida en quatre i neta, durant 10 minuts. Afegir el carbassó, els espinacs i els pèsols i coure tot junt durant 2 minuts. Refrescar les verdures amb aigua amb gel perquè mantinguen el color, escórrer i triturar-ho tot, passar per un colador i reservar.
La menestra. En una olla amb abundant aigua i sal, tallar les carxofes per la meitat, pelar les faves i deixar-les en aigua calenta 5 minuts, reservar. Rentar i tallar les bajoques i les carlotes. Suar els alls amb l'oli en una cassola ampla i baixa. Quan comencen a ballar, afegir el pernil picat i deixar-lo 1 minut més. Coure en l'aigua bullint les bajoques durant 10 minuts. Quan falten 3 minuts, afegir la carlota, afegir els pèsols i les faves i deixar 3 minuts més. Escórrer i afegir tot al sofregit de pernil, saltejar tot 2 minuts. Afegir el puré de verdures i les carxofes, barrejar bé, donar-li un bulliment i posar a punt de sal.