Mor el fill predilecte de Benissa, Bernat Capó i Garcia a casa als 89 anys d’edat

  • Mor el fill predilecte de Benissa, Bernat Capó i Garcia a casa als 89 anys d’edat
  • Mor el fill predilecte de Benissa, Bernat Capó i Garcia a casa als 89 anys d’edat
  14/03/2017

 

Bernat Capó i Garcia ha mort este matí a sa casa a l’edat de 89 anys. L’Ajuntament de Benissa ha decretat tres dies de dol oficial i les banderes onegen a mitja asta. A més, per petició expressa de la família, es condicionarà el Centre d’Art Taller d’Ivars perquè tota persona que ho desitge puga acomiadar l’escriptor i periodista benisser. Serà demà dimecres, a partir de les 18 hores, quan s’obrirà al públic el Taller d’Art per donar l’últim adéu a Capó.

       Són moltes les mostres d’afecte que la família està rebent des que s’ha conegut la notícia. Fa a penes uns dies, el 2 de març, el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, va estar a sa casa a fi de lliurar-li el Llorer d’Or, la màxima distinció honorífica que atorga la Universitat. Capó no va acudir a l’acte institucional perquè estava delicat de salut i va estar representat pel seu nebot, Pedro Soliveres.

       El Llorer d’Or el distingeix “com un autor essencial per entendre el procés de reconstrucció lingüística i cultural que la societat valenciana ha protagonitzat en el darrer mig segle”, segons va dir Palomar. Una tasca professional com a escriptor i periodista que ha estat reconeguda a Capó en vida. De fet, la Biblioteca Pública porta el seu nom des de fa temps i a l’octubre de 2016 va ser nomenat Fill Predilecte de Benissa. El Consell Valencià de Cultura li va atorgar la Medalla de Plata al 2013 i també ha estat homenatjat per l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana. A més, l’editorial

<<< Tornar a la portada