‘Porc, Pebre i Pebre Roig’, una fira per a tastar i saber
El calendari de fires d’Els Magazinos s'obri enguany amb ‘Porc, Pebre i Pebre Roig’. La fira de l'embotit tradicional de la Marina celebrarà la seva tercera edició el 2 de març. Els locals del mercat cultural i gastronòmic de Dénia prepararan una oferta especial per a aquesta jornada. Vicent Mahiques, de Jesús Pobre, realitzarà la seua ja clàssica calçotada, amb embotit a la brasa, en la plaça ‘Dénia és vida’ i les carnisseries Ca Paquitina (Ondara), Ca Curro (Gata de Gorgos) i Pedro Panxeta (Pedreguer) muntaran llocs d'embotit. A més, en el restaurant Les Cuinetes (10.30 h.) s'ha programat una taula rodona sobre la història de l'embotit amb la participació de l'historiador Javier Calvo i diversos carnissers. Les activitats s'organitzen aquesta temporada sota el nou lema ‘Som Mediterrani’.
Les fires d’Els Magazinos de Dénia, organitzades de la mà de Cerveza Turia, pretenen enaltir el producte del territori i de temporada. La invitació a assaborir la vida es transmet en aquesta ocasió amb un cartell dissenyat per Àfrica Pitarch.
Apunta en l'agenda el diumenge 2 de març i no et perdes aquesta cita amb l'embotit tradicional. Si vols assistir a la taula rodona, amb degustació de cervesa i sorpresa, no oblides apuntar-te a través del web d’Els Magazinos. A més del doctor Calvo, participaran en ella Toni Arabí de Ca Curro, Francis Sancho de Ca Paquitina, Pedro Panxeta i Sergi Soria de Carnisseria Rabosa de Benimaurell.
El calendari
El calendari de fires gastronòmiques 2025 és el següent:
- Diumenge 2 de març: Fira de l'embotit ‘Porc, Pebre i Pebre Roig’.
- Març: Fira Diània Terra d´Oli.
- Maig: Terra Moscatell.
- Juny: Sol i Sal (salaons i tonyina).
- Juliol: Concurs ‘La Millor Tomaca’.
- Setembre: Fira d'arròs mariner ‘Viu L´arròs Mariner’.
- Del dijous 9 al diumenge 12 d'octubre: Porró Fest (Oktober Fest de La Marina).
- Octubre: Dénia està como un queso! Fira del formatge artesanal valencià.
- Novembre: Fira de Coques de La Marina. ‘La Farina fina que fina.