La plaça de bous d’Ondara ja disposa de museu taurí per a millorar l’experiència de les visites turístiques

  • La plaça de bous d’Ondara ja disposa de museu taurí per a millorar l’experiència de les visites turístiques
  • La plaça de bous d’Ondara ja disposa de museu taurí per a millorar l’experiència de les visites turístiques
  04/02/2025

Exhibirà els aparells, decoracions i imatges gràfiques de que disposa l’Arxiu Municipal en la matèria

 

Les obres d’habilitació del Museu Taurí d’Ondara, que s’han portat a cap des de gener 2024 a gener 2025 han estat recepcionades aquesta setmana per l’Ajuntament.

       Els treballs, que han tingut com a escenari el local existent al costat de la porta d’arrossegament del cos taurí, que té l’eixida al carrer Pintor Segrelles, han comportat la reforma completa de l’estança, segona el projecte redactat per l’àrea tècnica municipal; i finançat pel Pla +Cerca 2022 de la Diputació d’Alacant amb 74.025,66 euros que suposaven el 100% del pressupost adjudicat a l’empresa Iciser S.L.

 

AL COSTAT DE LA PORTA D’ARROSSEGAMENT

 

       “Amb aquesta actuació s’aportarà un valor afegit a la plaça de bous” ha afirmat l’alcalde, José Ramiro, per a incidir en que, per les seues condicions arquitectòniques i funcionalitat d’un espai que suposa una infraestructura fonamental pel municipi donat que en l’actualitat aprofita  d’edifici polifuncional a l’hora d’acollir esdeveniments de qualsevol tipus. Així mateix ha significat que el museu en qüestió preveu millorar l’experiència de les visites turístiques a l’amfiteatre mitjançant l’exposició de material gràfic i d’un altre tipus, relacionats amb la seua història i els usos que ha tingut des de que fora construïda en 1901 i inaugurada el 28 d’octubre d’aquell mateix any.

       Pel que fa a les característiques del local, matisa que si bé la construcció en què es troba el Museu Taurí no havia tingut un ús específic continu, si que havia estat relacionada amb els animals que formaven part de l’esdeveniment, tal i com ho acredita els artefactes per a donar aliment a les bèsties que s’ubicaven en l’interior del mateix. No obstant això, ha assenyalat que amb el pas del temps, els esdeveniments que es donen a la plaça d’Ondara cada vegada tenen menys que veure amb bous o altres animals, i per això aquest local annex havia quedat en desús.

Aquesta circumstància, unida a la possibilitat de tindre accés des de l’exterior i la de comunicar-se amb el pati d’arrossegament, segon els projecte, oferien possibilitats per a poder plantejar una actuació dirigida a la creació d’un espai diàfan òptim per a exposar en ell tots els aparells, decoracions i imatges gràfiques de que disposa l’Arxiu Municipal relacionades en el mon dels bous com a espectacle d’altre temps, com així es desprèn de la porta de vidre que ha substituït a la de ferro enrotllable preexistent de cara a una adequada ambientació.  

 

 

<<< Volver a la portada