Torna la Fallera Calavera, ara amb més fam que mai

Torna la Fallera Calavera, ara amb més fam que mai
  14/12/2019

 

Proclamada reina i envoltada d’esclaus que l’alimenten, recorrerà la terreta per menjar figatells de la Marina o llagostins de Vinaròs

 

I van tres. El denier Enric Aguilar ha tret una nova expansió del joc de cartes La Fallera Calavera. Dilluns es presentava a València esta nova versió del popular joc de taula, fet i distribuït des de Dénia, que ha captivat jugadors de totes les edats i compta amb un bon grapat de seguidors. Amb ell, els jugadors podran fer un recorregut pel territori valencià, les seues tradicions, els plats més representatius de la seua cuina, els personatges de l’imaginari col·lectiu i les seues expressions més singulars. El joc de la zombi fallera -ara més famolenca que mai i convertida en reina- incorpora per primera vegada un tauler que representa el seu regne.

            Voldrà la fallera ximos de Castelló o coques de dacsa de la Marina? La gastronomia, el cançoner popular, expressions tan valencianes com A fer la mà! o figures tan populars com La Xata Merenguera, Bufanúvols, Ramonet, Amparito, la filla del mestre o l’estimada Geperudeta estan presents en La Fallera Calavera 3, on també tenen cabuda El Barranc de l’Assut o el tren mític de La Panderola.

<<< Volver a la portada