La Generalitat impulsarà un catàleg i un banc de llavors per recuperar les varietats agrícoles locals en el camp i en la cuina

La Generalitat impulsarà un catàleg i un banc de llavors per recuperar les varietats agrícoles locals en el camp i en la cuina
  26/05/2018

 

Professionals de la hostaleria, l’agricultura, la formació i la indústria agroalimentària de la Marina Alta han participat en una jornada sobre la recuperació de les varietats agrícoles locals i tradicionals celebrada en l’IES Maria Ibars i organitzada per l’Oficina de la Innovació i la Creativitat i la Regidoria de Medi Ambient i Agricultura de Dénia. El cap del servei de Producció Ecològica de la Conselleria d’Agricultura, Josep Roselló va demanar la col·laboració de tots per incorporar les varietats que tradicionalment s’han treballat i consumit en la Marina Alta al catàleg general que prepara el seu departament.

            La reducció de varietats agrícoles i ramaderes s’ha accelerat al llarg del segle XX en tot el món. La FAO estima que en els darrers cent anys s’ha perdut fins a un 75% de la diversitat genètica dels cultius agrícoles. Només a Grècia ha desaparegut un 80% de les varietats de blat i els Estats Units només conserven un 3% de les varietats d’hortalisses que existien en producció l’any 1900.

<<< Volver a la portada