L’arròs de batre: un menjar de paciència que ha d’anar al seu ritme

L’arròs de batre: un menjar de paciència que ha d’anar al seu ritme
  28/10/2017

 

Jesús Pobre recupera un dels plats de la cuina del camp perquè no caiga en l’oblit

 

A finals de juny i principis de juliol, la gent del camp feia la batuda del blat. Era temps també d’arreplegar els cigrons. I com que en cada temporada es menjava el que la terra donava, hi havia el costum de preparar un bon arròs caldós de cigrons verds per als dies de batuda. És un arròs contundent que ens pot recordar a l’arròs amb fesols i, com tots els arrossos valencians -depenent dels hàbits de cada casa-, admet variacions en els ingredients. Porte el que porte, una cosa no falla: “és un arròs de paciència, que ha de coure al seu ritme”. Així ho explicaren dimarts les veïnes de Jesús Pobre Rosa Mari Fornés Signes i Rosa Puig Costa als alumnes del CDT. Qui vulga tastar-lo, haurà de reservar plaça dissabte que ve per a la Trobada Gastronòmica de l’Arròs Caldós que es farà al riurau.

            La idea que dos dones de Jesús Pobre prepararen un arròs de batre per als alumnes del CDT com ho havien vist fer a sa casa tantes vegades pretenia donar a conéixer la recepta d’un plat que no apareix en les cartes dels restaurants i del qual molts no havien sentit parlar molt. Perquè la recepta no caiga en l’oblit, l’elaboració de plat ha quedat també enregistrada en vídeo –un treball fet pel departament de Turisme de Dénia en el marc de la declaració de Ciutat Creativa de la Gastronomia de la UNESCO.

<<< Volver a la portada