Records i anècdotes en la presentació del llibre del 65 aniversari de l’Agrupació Artística Musical de Dénia

  • Records i anècdotes en la presentació del llibre del 65 aniversari de l’Agrupació Artística Musical de Dénia
  • Records i anècdotes en la presentació del llibre del 65 aniversari de l’Agrupació Artística Musical de Dénia
  • Records i anècdotes en la presentació del llibre del 65 aniversari de l’Agrupació Artística Musical de Dénia
  08/02/2018

Josep Pastor, president de la banda: “Esta casa ens ha vist créixer i formar-nos musical i personalment”

L’Agrupació Artística Musical de Dénia ha presentat el llibre que arreplega els fets més destacats de la seua història, des de la seua fundació el 1952 fins el 2017. Músics, socis, familiars i simpatitzants es van reunir el diumenge en el local de la banda en l’acte de presentació, que es va desenvolupar entre records i anècdotes de la història de la banda.

            El president de l’Agrupació, Josep Pastor, va voler intervindre com a representant de “tots i cadascú dels músics que han format i formen part d’esta gran família, d’esta casa que ens ha vist créixer, tindre els nostres amics, formar-nos musical i personalment, desenvolupar la nostra passió per la música”. Pastor va comentar que “fins i tot molts de nosaltres, dins d’aquesta casa, hem creat les nostres famílies”. A més, va donar les gràcies a totes les persones que han col·laborat en la publicació i també a tots els músics que han passat per la banda i per l’escola perquè “sense ells este llibre no tindria sentit”.

            També va parlar l’ex director de la banda Josep Cendra, que va recordar l’evolució que ha tingut l’Agrupació, des dels temps en què alguns components de la plantilla tocaven d’oïda o quan tots eren homes. Segons Cendra, amb la presència de les dones, “la banda va guanyar en dolçor i sensibilitat”, i a més els músics homes van suavitzar la seua forma d’expressar-se durant els assajos i reunions. Entre les moltes anècdotes que va contar, Sendra va assenyalar que durant un dels primers passacarrers es va adonar que el número de músics anava disminuint a mesura que es feia el recorregut. L’explicació és que en aquells moments era costum que, al passar per davant de bars com el Topipe o el Neutro, entraren en els locals a fer se’n una.

            L’alcalde, Vicent Grimalt, que ha sigut músic i president de l’agrupació, va remarcar la importància que la major part del llibre del 65 aniversari haja sigut feta per músics perquè “som els que coneixem la nostra història i som els vertaders protagonistes”. Grimalt va indicar que durant el seu mandat els músics es van incorporar a la junta directiva per a prendre les decisions perquè “ells són els que ho viuen, ho pateixen i ho disfruten”.

<<< Volver a la portada