Temps d’oli
Creix a la Marina Alta la producció per a consum particular alhora que els olis ecològics i de qualitat tracten d’obrir-se mercat
Héctor Carrió, “tossut” productor: “Estem en un moment clau per fer resorgir projectes nostàlgics que van en la línia de recuperar el nostre territori”
Pep Romany: “El sector de la restauració ha de generar un espai de consum per a l’oli i altres productes de la comarca”
LLUÍS PONS
Les almàsseres de la comarca enregistren en aquestes dates l’habitual activitat dels temps de fer oli, un període que s’estén des d’octubre fins a les primeres setmanes de l’any vinent. Olis que es fan a qualsevol lloc del territori de la Marina Alta, també fins i tot a la vora del litoral, però amb més tradició i volum a la zona de l’interior, com ara els municipis de la Vall de Gallinera, la Vall de Laguar o Castell de Castells, un entorn més apte i condicionat per al conreu de l’olivera, i on hi ha almàsseres que regenten cooperatives de productors per posar el punt i final al producte. També a Gata hi ha una altra privada a la qual apleguen a diari llauradors i particulars carregats amb cabassos d’olives per fabricar-se el seu propi oli.
Més informació a l'edició impresa de hui dissabte de CANFALI MARINA ALTA.